Atelier 104

Aad 't Hart

Aad 't Hart 1955

Schilderen... nou, dit zijn de resultaten sinds 2006 donderdagavond bij Ab. Misschien zijn er nog tien meer geschilderd, maar die liggen bij het grof vuil.
Van deze hier zijn sommige, bijvoorbeeld die van Koen, Dorien, Eminem en Gwen wel vier keer opnieuw opgepakt in de loop van de jaren. De achtergrond is veranderd of die was van acryl en kreeg nu een mooi laagje olieverf. De kleuren van olieverf zijn prachtig.

Soms was het nodig het schilderij compleet te ruïneren en dan een oplossing te zoeken. Zo is het portret van Keith Richards tot stand gekomen. Zijn werkelijke kop trouwens net zo. Ha, ha, ha.

Werken met olieverf pakt altijd verrassend uit. Dan doe ik een dun laagje van een kleur met veel medium. Donkerblauw wordt dan niet lichtblauw, maar doorzichtig. Dáárover dan hier en daar een dun laagje met andere kleuren, soms nat-in-nat. Je krijgt steevast een spannend resultaat. Met alle probeersels erin verstopt.

Ik heb geen ambities. Nergens voor nodig. Al die prachtige probeersels van mij hebben niets met kunst te maken.

Je ziet het: ik vind gezichten schilderen leuk. Dan moet het lijken. En ik voeg iets van mezelf toe. Zoals koken met Maggi... Van tevoren weet ik niet precies wat. Wordt het altijd een unieke creatie.

Tussendoor maak ik iets totaal anders: kippen, demonen, wielrenners... om fris te blijven of zoiets.

Ik ben begonnen aan Amy Winehouse. Daarvan zal ik een aantal stadia opnemen. Er staan er al twee.

Contacte-mail contact

Schilderijen

AmyB4AmyB1mijn demonenEminemGweneindsprintkoenDoTakdame heermataMaceoToos, Miem en Bepvrijdags in de kroegBojanenDorienBugattiJohnKeithLennyLouLousitaJimiEva
BojanenDorien 80 x 60 cm

BojanenDorien

nov 2010

Afmetingen80 x 60 cm
Materiaalolieverf