Atelier 104

Aad 't Hart

Aad 't Hart 1955

Ik een kunstenaar? Wel nee. Mijn grote en kleurrijke schilderijen vind ik zelf prettig om naar te kijken. Wat zijn het? Gezichten, portretten. Van bekende mensen dan heb je een uitdaging, het moet bijvoorbeeld lijken. (Dat valt niet mee, trouwens. Maar ik neem de tijd. Soms een jaar, ha, ha, ha.)
Al die prachtige probeersels van mij hebben niets met kunst te maken.
Ik haal de originele foto’s van internet. Die vergroot ik en voeg iets van mezelf toe. Zoals koken met Maggi... Het wordt een uniek resultaat. Omdat er geen tweede van komt.

Ik heb kunstzinnige ideeën geprobeerd: Dali’s Jezus zwevend in het universum, een ijsberg, een gewone berg met bosdoorkijk, huis met zwembad, een Romeinse tempel… allemaal veel te moeilijk. Ook een zelfportret lukte maar niet. Het werd steeds weer een aardappel ha, ha, ha.
Wat wel leuk uitpakt, zijn meer alledaagse taferelen: kippen, demonen, wielrenners, een Bugatti in de woestijn ...

Sinds 2006 ben ik bij Ab: van oktober tot mei. In mijn eigen tijd, heel raar, thuis, schilder ik nooit. Er is net zoveel mislukt als gelukt.
Nu ben ik bezig met twee Amy’s: Amy Huiswijn. Ze zijn nog niet af.
Vrienden van de club zeggen dat het resultaat toch altijd weer een typische 'Aad' wordt.

Contacte-mail contact

Schilderijen

AmyB10AmyB9Amy Amijn demonenEminemGweneindsprintkoenDoTakdame heermataMaceoToos, Miem en BepDikke dames aan de wijnBojanenDorienBugattiKeithLennyLouJimiLousitaJohnAva
Toos, Miem en Bep 80 x 80 cm

Toos, Miem en Bep

jul 2012

Drie buurvrouwen

Afmetingen80 x 80 cm
Materiaalacril