Atelier 104

Aad 't Hart

Aad 't Hart 1955

Schilderen... nou, dit zijn de resultaten sinds 2006 donderdagavond bij Ab. Misschien zijn er nog tien meer geschilderd, maar die liggen bij het grof vuil.
Van deze hier zijn sommige, bijvoorbeeld die van Koen, Dorien, Eminem en Gwen wel vier keer opnieuw opgepakt in de loop van de jaren. De achtergrond is veranderd of die was van acryl en kreeg nu een mooi laagje olieverf. De kleuren van olieverf zijn prachtig.

Soms is het nodig het schilderij compleet te verzieken en dan een nieuwe oplossing te zoeken. Zo heb ik die kop van Keith Richards gemaakt. Hijzelf trouwens ging precies zo te werk.

Werken met olieverf pakt soms verrassend uit. Dan doe ik nog een laagje, nog een laagje en krijg ik een spannend resultaat. Met alle probeersels erin verstopt.
Je kunt je helemaal verliezen in schilderen.

Mijn ambities zijn realistisch. Al die prachtige probeersels van mij hebben niets met kunst te maken. En dat gaat hem niet meer worden ook.

Je ziet het: ik vind gezichten schilderen leuk. Dan moet het lijken. Dat is doel één. En ik voeg een interpretatie toe. Dat is doel twee. Wordt het toch een unieke creatie.
Met zo'n aanpak kan ik een flinke tijd vooruit.
Tussendoor iets totaal anders: kippen, demonen, wielrenners...

Ik ben begonnen aan Amy Winehouse. Daarvan zal ik een aantal stadia op internet zetten.

Contacte-mail contact

Schilderijen

JohnAmyB2LousitaAmy 1mijn demonenEminemGwenToos, Miem en BepeindsprintkoenDoTakdame heermataMaceovrijdags in de kroegKeithLennyLouJimi
John 80 x 80 cm

John

okt 2018

Afmetingen80 x 80 cm
Materiaalacril