Atelier 104

Aad 't Hart

Aad 't Hart 1955

Schilderen... nou, dit zijn de resultaten sinds 2006 donderdagavond bij Ab. Misschien zijn er nog tien meer geschilderd, maar die liggen bij het grof vuil.
Van deze hier zijn sommige, bijvoorbeeld die van Koen, Dorien, Eminem en Gwen wel vier keer opnieuw opgepakt in de loop van de jaren. De achtergrond is veranderd of die was van acryl en kreeg nu een mooi laagje olieverf. De kleuren van olieverf zijn prachtig.

Soms was het nodig het schilderij compleet te ruïneren en dan een nieuwe oplossing te zoeken. Zo is het portret van Keith Richards tot stand gekomen. Zijn werkelijke kop trouwens eveneens. Ha, ha, ha.

Werken met olieverf pakt altijd verrassend uit. Dan doe ik een dun laagje met veel medium van een kleur, daarover hier en daar een dun laagje met andere kleuren, soms nat-in-nat. Je krijgt steevast een spannend resultaat. Met alle probeersels erin verstopt.
Je kunt je helemaal verliezen in schilderen. Het is een ontdekkingsreis... oh, oh.

Ik heb geen ambities, hoor. Nergens voor nodig. Al die prachtige probeersels van mij hebben niets met kunst te maken. En dat gaat hem niet meer worden ook.

Je ziet het: ik vind gezichten schilderen prettig. Dan moet het lijken. Dat is doel één. En ik voeg een interpretatie toe. van tevoren weet ik niet precies wat, hoor. Dat is doel twee. Wordt het toch een unieke creatie.
Met zo'n aanpak kan ik een flinke tijd vooruit.
Tussendoor iets totaal anders: kippen, demonen, wielrenners... om te kalibreren of zoiets.

Ik ben begonnen aan Amy Winehouse. Daarvan zal ik een aantal stadia op internet zetten. Er staan er al twee.

Contacte-mail contact

Schilderijen

JohnAmyB2LousitaAmy 1mijn demonenEminemGwenToos, Miem en BepeindsprintkoenDoTakdame heermataMaceovrijdags in de kroegKeithLennyLouJimi
John 80 x 80 cm

John

okt 2018

Afmetingen80 x 80 cm
Materiaalacril